Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflety z ziemniaków z szałwią i rozmarynem. Bardzo lekki, wręcz biszkoptowy pachnący ziemniaczany muffin.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2512
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5500
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2260
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 973
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2512
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5500
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2260
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 973
Składniki
Żółtka odziel od białek. Z białek ubij pianę, pod koniec ubijania dodaj po jednym żółtku do skończenia, potem po łyżce dodawaj partiami przeciśnięte ziemniaki i zioła i mieszaj aż do skończenia się ziemniaków. Rób to w miarę krótko, aby piana nie opadła. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż do formy na muffiny do 3/4 wysokości. Piecz w 190 stopniach ok. 30-40 minut. Można dodać parmezan, ale ja chciałam mniej kaloryczną wersję. Z podanej ilości wyszło 6 sztuk sufletów w formie na muffiny.