Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflety z ziemniaków z szałwią i rozmarynem. Bardzo lekki, wręcz biszkoptowy pachnący ziemniaczany muffin.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 33
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 75
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11780
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 198
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 33
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 75
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11780
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 198
Składniki
Żółtka odziel od białek. Z białek ubij pianę, pod koniec ubijania dodaj po jednym żółtku do skończenia, potem po łyżce dodawaj partiami przeciśnięte ziemniaki i zioła i mieszaj aż do skończenia się ziemniaków. Rób to w miarę krótko, aby piana nie opadła. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż do formy na muffiny do 3/4 wysokości. Piecz w 190 stopniach ok. 30-40 minut. Można dodać parmezan, ale ja chciałam mniej kaloryczną wersję. Z podanej ilości wyszło 6 sztuk sufletów w formie na muffiny.