Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflety z ziemniaków z szałwią i rozmarynem. Bardzo lekki, wręcz biszkoptowy pachnący ziemniaczany muffin.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10428
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12866
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4612
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10428
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12866
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4612
Składniki
Żółtka odziel od białek. Z białek ubij pianę, pod koniec ubijania dodaj po jednym żółtku do skończenia, potem po łyżce dodawaj partiami przeciśnięte ziemniaki i zioła i mieszaj aż do skończenia się ziemniaków. Rób to w miarę krótko, aby piana nie opadła. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż do formy na muffiny do 3/4 wysokości. Piecz w 190 stopniach ok. 30-40 minut. Można dodać parmezan, ale ja chciałam mniej kaloryczną wersję. Z podanej ilości wyszło 6 sztuk sufletów w formie na muffiny.