Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
blender
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1409
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5923
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8869
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18692
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1409
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5923
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8869
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18692
Składniki
Paprykę można opalić na grillu lub zwyczajnie na palniku z gazem- bezpośrednio. Skórkę się zdejmuje.
Składniki najlepiej jest wrzucić do kielicha blendującego- mają pozostać wyczuwalne kawałeczki składników. Orzechy można lekko podprażyć ale niekoniecznie. Jeszcze czosnek, chili, kumin, oliwa, sól i sok z cytryny, miód. Gotowe! W niektórych wersjach dodaje się natki, albo zastępuje miód z sokiem z cytryny, melasą z granatów.
Smacznego :)