Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
blender
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22058
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 342
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 467
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22058
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 342
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 467
Składniki
Paprykę można opalić na grillu lub zwyczajnie na palniku z gazem- bezpośrednio. Skórkę się zdejmuje.
Składniki najlepiej jest wrzucić do kielicha blendującego- mają pozostać wyczuwalne kawałeczki składników. Orzechy można lekko podprażyć ale niekoniecznie. Jeszcze czosnek, chili, kumin, oliwa, sól i sok z cytryny, miód. Gotowe! W niektórych wersjach dodaje się natki, albo zastępuje miód z sokiem z cytryny, melasą z granatów.
Smacznego :)