Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
blender
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1079
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 643
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1199
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 254
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1079
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 643
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1199
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 254
Składniki
Paprykę można opalić na grillu lub zwyczajnie na palniku z gazem- bezpośrednio. Skórkę się zdejmuje.
Składniki najlepiej jest wrzucić do kielicha blendującego- mają pozostać wyczuwalne kawałeczki składników. Orzechy można lekko podprażyć ale niekoniecznie. Jeszcze czosnek, chili, kumin, oliwa, sól i sok z cytryny, miód. Gotowe! W niektórych wersjach dodaje się natki, albo zastępuje miód z sokiem z cytryny, melasą z granatów.
Smacznego :)