Do góry

Dodatki Przepis na:

Mus czereśniowy z nutką morelową

Mus czereśniowy z nutką morelową

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 1675

Dodano:

Odsłon: 248

Nastała moja ulubiona pora roku, obfitująca w przepyszne i świeże owoce. Praktycznie cały rok czekam z niecierpliwością, by znów móc zakosztować słodkich truskawek, wybornych wiśni, soczystych czereśni i orzeźwiających arbuzów. Owoce są dobre same w sobie, bez udziwnień, dlatego najczęściej jadam je w postaci lekkich koktajli lub musów. Dziś prezentuję jeden z moich ulubionych: połączenie czereśni, moreli i jabłka. Pycha!

Składniki

  • 1 szklanka drylowanych czereśni
  • 1 duże jabłko
  • 2-3 morele
  • 1/3 szklanki wody mineralnej
  • 1 mały banan
  • garstka płatków orkiszowych
  • rodzynki
  • szczypta wiórek kokosowych
  • ½ łyżeczki imbiru
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mus czereśniowy z nutką morelową

Przygotowanie

  1. Owoce płuczemy pod bieżącą wodą. Czereśnie drylujemy i wrzucamy do blendera. Dodajemy ćwiartki jabłka oraz pozbawione pestek morele. Do blendera wrzucamy ponadto: banana, rodzynki, wiórki kokosowe i imbir.

  2. Wlewamy wodę i całość blendujemy na gładką masę.

  3. Powstały w ten sposób mus przelewamy do wysokiej szklanki. Wierzch posypujemy płatkami orkiszowymi. Ozdabiamy czereśniami. Mus podajemy schłodzony.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 18 czerwca 2014 Czereśnie to mój chyba najbardziej ulubiony owoc.Truskawka , zwłaszcza ta medialna odchodzi w niepamięć !!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń