Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo ostra i smaczna musztarda, zapiera dech!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1847
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 49
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1847
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 49
Składniki
Do 200 ml przecedzonej, ciepłej (ok. 40'C) zalewy po marynowanych ogórkach/papryce/cukinii dodać 3 łyżki miodu, pół łyżeczki soli, 3 łyżki oleju. Zacząć mieszać i w trakcie dosypywać 100 gramów proszku musztardowego (lub zmielonej na pył gorczycy). W trakcie mieszania można dodać dowolnie - chilli, pieprz, czosnek w proszku, imbir lub nawet cynamon do smaku. Po uzyskaniu jednolitej emulsji wlać do słoików i zostawić w lodówce na min. 3 doby.
Informacje dodatkowe: Proszek musztardowy pozyskujemy z krajów byłego ZSSR, lub ze sklepów internetowych. Można także kupić ziarno gorczycy i zmielić na pył w młynku do kawy lub nutribullecie. Słownik: горчичный порошок (garczicznyj paraszok) - RU гірчичний порошок (hirczycznyj poroszok) - UA гарчычны парашок (harczyczny paraszok) - BY