Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domową, intensywną, ostrą i lekko sodką w smaku musztardę z białej gorczycy z dodatkiem fińskiego cukru brzozowego. Doskonała do kanapek, wędlin i mięs.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Gorczycę przekładamy do naczynia i zalewamy ją 150 ml octu jabłkowego i 200 ml gorącej wody. Odstawiamy na noc. Drugiego dnia do naczynia dolewamy 150 do 200 ml gorącej wody, dodajemy cukier brzozowy, sól, kurkumę i miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. Musztardę przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)