Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domową, intensywną, ostrą i lekko sodką w smaku musztardę z białej gorczycy z dodatkiem fińskiego cukru brzozowego. Doskonała do kanapek, wędlin i mięs.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7475
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2417
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7475
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2417
Składniki
Gorczycę przekładamy do naczynia i zalewamy ją 150 ml octu jabłkowego i 200 ml gorącej wody. Odstawiamy na noc. Drugiego dnia do naczynia dolewamy 150 do 200 ml gorącej wody, dodajemy cukier brzozowy, sól, kurkumę i miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. Musztardę przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)