Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domową, intensywną, ostrą i lekko sodką w smaku musztardę z białej gorczycy z dodatkiem fińskiego cukru brzozowego. Doskonała do kanapek, wędlin i mięs.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4500
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1271
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 250
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34312
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 608
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4500
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1271
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 250
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34312
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 608
Składniki
Gorczycę przekładamy do naczynia i zalewamy ją 150 ml octu jabłkowego i 200 ml gorącej wody. Odstawiamy na noc. Drugiego dnia do naczynia dolewamy 150 do 200 ml gorącej wody, dodajemy cukier brzozowy, sól, kurkumę i miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. Musztardę przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)