Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam najlepsze ciasto na naleśniki
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Do wysokiej miski wbij jajka, dodaj szczyptę soli, mleko, wodę i przesianą mąkę. Wszystko zmiksuj na gładką masę i odstaw na 20 minut.
Patelnię rozgrzej i posmaruj olejem za pomocą pędzelka i wlej porcję ciasta, smaż na małym ogniu z obu stron.
Przed każdą wlaną porcją ciasta smaruj patelnię cienko olejem. Możesz do ciasta naleśnikowego dodać cukier waniliowy lub cukier puder żeby naleśniki były słodkie.