Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam najlepsze ciasto na naleśniki
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 366
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1443
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 366
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1443
Składniki
Do wysokiej miski wbij jajka, dodaj szczyptę soli, mleko, wodę i przesianą mąkę. Wszystko zmiksuj na gładką masę i odstaw na 20 minut.
Patelnię rozgrzej i posmaruj olejem za pomocą pędzelka i wlej porcję ciasta, smaż na małym ogniu z obu stron.
Przed każdą wlaną porcją ciasta smaruj patelnię cienko olejem. Możesz do ciasta naleśnikowego dodać cukier waniliowy lub cukier puder żeby naleśniki były słodkie.