Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos żurawinowy do pieczonego mięsa - najlepszy dodatek do świątecznych potraw. Robi się go bardzo prosto. Wystarczy zaledwie kilka łyżek suszonej żurawiny, woda, cukier i sok z cytryny. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17177
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3138
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 515
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 158
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2061
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17177
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3138
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 515
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 158
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2061
Składniki
Suszoną żurawinę przesyp do rondelka, zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie do gotującej się żurawiny dodaj cukier i sok z cytryny. Składniki wymieszaj, gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
Sos żurawinowy zmiksuj blenderem. Podawaj z pieczonym mięsem lub jako dodatek do deski serów.