Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos żurawinowy do pieczonego mięsa - najlepszy dodatek do świątecznych potraw. Robi się go bardzo prosto. Wystarczy zaledwie kilka łyżek suszonej żurawiny, woda, cukier i sok z cytryny. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4087
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423224
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2632
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4087
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423224
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2632
Składniki
Suszoną żurawinę przesyp do rondelka, zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie do gotującej się żurawiny dodaj cukier i sok z cytryny. Składniki wymieszaj, gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
Sos żurawinowy zmiksuj blenderem. Podawaj z pieczonym mięsem lub jako dodatek do deski serów.