Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos żurawinowy do pieczonego mięsa - najlepszy dodatek do świątecznych potraw. Robi się go bardzo prosto. Wystarczy zaledwie kilka łyżek suszonej żurawiny, woda, cukier i sok z cytryny. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23104
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1221
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104937
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23104
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1221
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104937
Składniki
Suszoną żurawinę przesyp do rondelka, zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie do gotującej się żurawiny dodaj cukier i sok z cytryny. Składniki wymieszaj, gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
Sos żurawinowy zmiksuj blenderem. Podawaj z pieczonym mięsem lub jako dodatek do deski serów.