Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos żurawinowy do pieczonego mięsa - najlepszy dodatek do świątecznych potraw. Robi się go bardzo prosto. Wystarczy zaledwie kilka łyżek suszonej żurawiny, woda, cukier i sok z cytryny. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5675
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5675
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Składniki
Suszoną żurawinę przesyp do rondelka, zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie do gotującej się żurawiny dodaj cukier i sok z cytryny. Składniki wymieszaj, gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
Sos żurawinowy zmiksuj blenderem. Podawaj z pieczonym mięsem lub jako dodatek do deski serów.