Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos żurawinowy do pieczonego mięsa - najlepszy dodatek do świątecznych potraw. Robi się go bardzo prosto. Wystarczy zaledwie kilka łyżek suszonej żurawiny, woda, cukier i sok z cytryny. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 597
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 266
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 126
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 113
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 13190
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 597
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 266
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 126
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 113
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 13190
Składniki
Suszoną żurawinę przesyp do rondelka, zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie do gotującej się żurawiny dodaj cukier i sok z cytryny. Składniki wymieszaj, gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
Sos żurawinowy zmiksuj blenderem. Podawaj z pieczonym mięsem lub jako dodatek do deski serów.