Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do naleśników na krokiety dodaję odrobinę cukru dla koloru, nie daję cukru waniliowego, dodaję sól. Z podanych proporcji otrzymałam 12 delikatnych naleśników.
Patelnia, łyżka, miska, talerzyk do złożenia naleśników, mikser
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5008
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1869
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5008
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1869
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Składniki
Do miski wbijamy jajka i ubijamy na pianę. Dodajemy stopniowo mąkę na przemian z mlekiem i wodą ciągle ubijając mikserem. Dodajemy sól i cukier i znów mieszamy.
Smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Potrzasamy horyzontalnie patelnią, by sprawdzić czy placek nie przylega. Ja odwracam moje naleśniki przez podrzucanie ich do góry, by spadły na patelnię na drugą stronę. Także używam łyżki do sosów jako miarkę do nabierania ciasta naleśnikowego.