Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas kiedyś miał początki w kuchni, a zadaniem doświadczonych jest dzielenie się informacjami jak prawidłowo przyrządzać dania
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 149
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 215
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 322
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 149
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 215
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 322
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jaja i miksujemy. Następnie dolewamy (mleko), olej, szczyptę soli, stopniowo wodę i miksujemy do powstania lejącej się konsystencji. W razie potrzeby dodawać więcej wody. Na rozgrzanej patelni bez tłuszczu smażymy naleśniki po ok 2 min na jedną stronę. Przy mniejszej wersji można wszystko mieszać energicznie ręcznie bez potrzeby użycia miksera czy blendera.