Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas kiedyś miał początki w kuchni, a zadaniem doświadczonych jest dzielenie się informacjami jak prawidłowo przyrządzać dania
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 16
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 6
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 22
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 135
Pizza na spodzie z serka wiejskiego to świetna alternatywa dla klasycznej piz...
Odsłon: 69
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 16
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 6
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 22
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 135
Pizza na spodzie z serka wiejskiego to świetna alternatywa dla klasycznej piz...
Odsłon: 69
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jaja i miksujemy. Następnie dolewamy (mleko), olej, szczyptę soli, stopniowo wodę i miksujemy do powstania lejącej się konsystencji. W razie potrzeby dodawać więcej wody. Na rozgrzanej patelni bez tłuszczu smażymy naleśniki po ok 2 min na jedną stronę. Przy mniejszej wersji można wszystko mieszać energicznie ręcznie bez potrzeby użycia miksera czy blendera.