Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można kupić gotową w sklepach z egzotyczną żywnością, lub można ja zrobić samemu. Nada ostry smak tajskim potrawom, jest także jednym ze składników pysznej kwaśnej zupy Tom Yum Hed.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 205
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 968
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 205
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 968
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę, i smażymy szalotkę i czosnek na brązowy kolor. Uwaga, czosnek potrzebuje mniej czasu niż szalotka, aby się usmażyć na brązowo.
W miseczce, łączymy pozostałe składniki pasty, ucieramy na gładką masę, następnie dodajemy usmażoną szalotkę i czosnek. Mieszamy.
Całość, wrzucamy jeszcze raz na patelnię, i smażymy przez 2 minuty na średnim ogniu.