Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznajcie prosty patent na kremową pastę jajeczną. Wystarczy, że część białek zetrzecie na tarce o małych oczkach, a żółtka wkruszycie. Oczywiście nie możecie zapomnieć o idealnych proporcjach majonezu i musztardy – na każdą łyżkę majonezu przypada łyżeczka musztardy. Pasta będzie smakować jeszcze lepiej, jeśli dodacie do niej posiekany szczypiorek
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 657
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 657
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie (powinny być gotowe po 8 minutach). Następnie obierz i przekrój na pół.
Wydrąż żółtka i odłóż na bok. 2 białka jajka zetrzyj na tarce o małych oczkach, pozostałe 2 na dużych oczkach.
W miseczce wymieszaj ze sobą majonez, musztardę i przyprawy.
Do większej miski przełóż białka, wkrusz żółtka i dodaj mieszankę majonezowo-musztardową. Wszystko dokładnie wymieszaj.