Do góry

Dodatki Przepis na:

Obazda (obasta) bawarska - pasta z sera camembert

Obazda (obasta) bawarska -  pasta z sera camembert

Autor:

Przepisów i artykułów: 487 Ocena: 12223

Dodano:

Odsłon: 5424

Obazda bawarska to tradycyjne danie kuchni bawarskiej. Serwuje się ją z preclem i warzywami. Zadowoli każdego sympatyka kremowych serów camembert:).

Składniki

  • 200g sera camembert
  • 150g kremowego twarożku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki masła (temperatura pokojowa)
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta kminku
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Obazda (obasta) bawarska - pasta z sera camembert

Przygotowanie

  1. Camembert rozgniatamy widelcem razem z twarożkiem, masłem i przyprawami.

  2. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy posiekaną drobno cebulę i szczypiorek, ponownie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń