Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką lubię najbardziej. Gęsta, kremowa i świeża
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 251
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 455
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 473
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 251
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 455
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 473
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki bądź tniemy na tarce ( strona do plastrów). Solimy i odstawiamy na ok 30min aż puszczą sok. Po tym czasie nadmiar odlewamy. Dodajemy obydwie śmietany, przyprawiamy pieprzem i dodajemy łyżeczkę octu (opcjonalnie). Koperek siekamy dodajemy do całości i wszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki aby się schłodziła, ponieważ wtedy dużo lepiej smakuje. Podajemy wedle uznania.