Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na pewno nie ostatni! Danie jest proste w przygotowaniu a smak jest bardzo oryginalny. Delikatność ogórka łączy się z kwaskowością cytryny. Całość otulona jest naturalnym jogurtem oraz koperkiem.
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 2962
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2714
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3319
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 2962
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2714
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3319
Składniki
Koperek umyć i osuszyć. Posiekać na drobno.
Ogórki umyć, obrać, przekroić wzdłuż. Wydrążyć gniazda nasienne, następnie pokroić na półplastry o grubości ok 2 cm. (ja pokroiłam za cienko i chyba przez to puściły więcej wody)
Ogórki wrzucić do rondelka. Dodać śmietanę, bulion, cukier oraz sól i pieprz. Dusić ok 15 minut mieszając. Odlać pół szklanki wody, w której rozpuścić mąkę ziemniaczaną. Dodać do ogórków i wymieszać. Następnie dodać koperek, wymieszać. Smacznego! :)