Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na pewno nie ostatni! Danie jest proste w przygotowaniu a smak jest bardzo oryginalny. Delikatność ogórka łączy się z kwaskowością cytryny. Całość otulona jest naturalnym jogurtem oraz koperkiem.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2499
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2528
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 501
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1377
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2499
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2528
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 501
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1377
Składniki
Koperek umyć i osuszyć. Posiekać na drobno.
Ogórki umyć, obrać, przekroić wzdłuż. Wydrążyć gniazda nasienne, następnie pokroić na półplastry o grubości ok 2 cm. (ja pokroiłam za cienko i chyba przez to puściły więcej wody)
Ogórki wrzucić do rondelka. Dodać śmietanę, bulion, cukier oraz sól i pieprz. Dusić ok 15 minut mieszając. Odlać pół szklanki wody, w której rozpuścić mąkę ziemniaczaną. Dodać do ogórków i wymieszać. Następnie dodać koperek, wymieszać. Smacznego! :)