Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na pewno nie ostatni! Danie jest proste w przygotowaniu a smak jest bardzo oryginalny. Delikatność ogórka łączy się z kwaskowością cytryny. Całość otulona jest naturalnym jogurtem oraz koperkiem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 946
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 946
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Koperek umyć i osuszyć. Posiekać na drobno.
Ogórki umyć, obrać, przekroić wzdłuż. Wydrążyć gniazda nasienne, następnie pokroić na półplastry o grubości ok 2 cm. (ja pokroiłam za cienko i chyba przez to puściły więcej wody)
Ogórki wrzucić do rondelka. Dodać śmietanę, bulion, cukier oraz sól i pieprz. Dusić ok 15 minut mieszając. Odlać pół szklanki wody, w której rozpuścić mąkę ziemniaczaną. Dodać do ogórków i wymieszać. Następnie dodać koperek, wymieszać. Smacznego! :)