Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to okrasa idealnie nadająca się do okraszania pierogów, różnego rodzaju klusek, kartaczy, ziemniaków , kasz, makaronów itd... Smaczna jest także zimna, zastygnięta ze świeżym chlebkiem.
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2528
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2644
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 324
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2528
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2644
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 324
Składniki
Boczek i podgardle myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami.
Kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy.
Smażymy bez tłuszczu na patelni, tłuszcz wytopi się z boczku i podgardla.
Kroimy cebulę w ćwierć plastry, solimy, pieprzymy.
Jak skwarki będą zarumienione dodajemy do nich cebulę.
Dusimy pod przykryciem do zeszklenia i lekkiego zarumienienia się cebuli.
Gotowa okrasa. Możemy ją przechowywać w słoiku, w lodówce.