Do góry

Dodatki Przepis na:

Okrasa cebulowo boczkowa.

Okrasa cebulowo boczkowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1422 Ocena: 18414

Dodano:

Odsłon: 3296

Jest to okrasa idealnie nadająca się do okraszania pierogów, różnego rodzaju klusek, kartaczy, ziemniaków , kasz, makaronów itd... Smaczna jest także zimna, zastygnięta ze świeżym chlebkiem.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczek i podgardle myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami.

  2. Kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy.

  3. Smażymy bez tłuszczu na patelni, tłuszcz wytopi się z boczku i podgardla.

  4. Kroimy cebulę w ćwierć plastry, solimy, pieprzymy.

  5. Jak skwarki będą zarumienione dodajemy do nich cebulę.

  6. Dusimy pod przykryciem do zeszklenia i lekkiego zarumienienia się cebuli.

  7. Gotowa okrasa. Możemy ją przechowywać w słoiku, w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń