Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to okrasa idealnie nadająca się do okraszania pierogów, różnego rodzaju klusek, kartaczy, ziemniaków , kasz, makaronów itd... Smaczna jest także zimna, zastygnięta ze świeżym chlebkiem.
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 76
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 67
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 418
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 119
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 76
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 67
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 418
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 119
Składniki
Boczek i podgardle myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami.
Kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy.
Smażymy bez tłuszczu na patelni, tłuszcz wytopi się z boczku i podgardla.
Kroimy cebulę w ćwierć plastry, solimy, pieprzymy.
Jak skwarki będą zarumienione dodajemy do nich cebulę.
Dusimy pod przykryciem do zeszklenia i lekkiego zarumienienia się cebuli.
Gotowa okrasa. Możemy ją przechowywać w słoiku, w lodówce.