Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzony olej wzbogaca smak potraw i nadaje im przyjemnego aromatu. Wykorzystuję różne zioła i przyprawy .
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 870
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14609
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 870
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14609
Składniki
Do butelki z korkiem, wrzucić kilka gałązek świeżej bazylii i ususzone ostre papryczki. Wlać olej rzepakowy. Zamknąć korkiem i butelkę z olejem wstawić w ciemne miejsce na 5- 6 dni. Co kilka dni wstrząsnąć butelką by uwolnić olejki zapachowe i smakowe. **Ale uwaga** Trzeba go w miarę szybko zużyć i przechowywać w lodówce bo po dwóch tygodni.