Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzony olej wzbogaca smak potraw i nadaje im przyjemnego aromatu. Wykorzystuję różne zioła i przyprawy .
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67366
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1823
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67366
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1823
Składniki
Do butelki z korkiem, wrzucić kilka gałązek świeżej bazylii i ususzone ostre papryczki. Wlać olej rzepakowy. Zamknąć korkiem i butelkę z olejem wstawić w ciemne miejsce na 5- 6 dni. Co kilka dni wstrząsnąć butelką by uwolnić olejki zapachowe i smakowe. **Ale uwaga** Trzeba go w miarę szybko zużyć i przechowywać w lodówce bo po dwóch tygodni.