Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne czosnkowo-paprykowe grzanki są świetnym dodatkiem do zup i sałatek. Można zrobić je z czerstwego chleba - dzięki temu nie marnujemy żywności!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2078
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421352
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2052
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2078
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421352
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2052
Składniki
Chleb kroimy w kostkę o dowolnej wielkości. Olej mieszamy z czosnkiem i papryką. Zalewamy chleb i dokładnie mieszamy. Chleb wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 10-15 minut, aż grzanki będą chrupiące. Studzimy. Grzanki możemy dodawać do zup-kremów lub do sałatek.