Do góry

Dodatki Przepis na:

Ostre czosnkowe grzanki

Ostre czosnkowe grzanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 525 Ocena: 4931

Dodano:

Odsłon: 152

Aromatyczne czosnkowo-paprykowe grzanki są świetnym dodatkiem do zup i sałatek. Można zrobić je z czerstwego chleba - dzięki temu nie marnujemy żywności!

Składniki

  • Chleb - 6 kromek
  • Olej - 2 łyżki
  • Czosnek granulowany - pół łyżeczki
  • Ostra papryka wędzona - 1/4 łyżeczki
  • Papryka chilli grys - 1/4 łyżeczki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ostre czosnkowe grzanki

Przygotowanie

  1. Chleb kroimy w kostkę o dowolnej wielkości.

    Olej mieszamy z czosnkiem i papryką. Zalewamy chleb i dokładnie mieszamy.

    Chleb wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 10-15 minut, aż grzanki będą chrupiące. Studzimy.

    Grzanki możemy dodawać do zup-kremów lub do sałatek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 13 sierpnia Świetna kompozycja i smaczne grzanki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń