Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne czosnkowo-paprykowe grzanki są świetnym dodatkiem do zup i sałatek. Można zrobić je z czerstwego chleba - dzięki temu nie marnujemy żywności!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117933
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8338
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3099
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2050
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1509
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117933
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8338
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3099
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2050
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1509
Składniki
Chleb kroimy w kostkę o dowolnej wielkości. Olej mieszamy z czosnkiem i papryką. Zalewamy chleb i dokładnie mieszamy. Chleb wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 10-15 minut, aż grzanki będą chrupiące. Studzimy. Grzanki możemy dodawać do zup-kremów lub do sałatek.