Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne czosnkowo-paprykowe grzanki są świetnym dodatkiem do zup i sałatek. Można zrobić je z czerstwego chleba - dzięki temu nie marnujemy żywności!
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2632
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107113
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2075
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2632
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107113
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2075
Składniki
Chleb kroimy w kostkę o dowolnej wielkości. Olej mieszamy z czosnkiem i papryką. Zalewamy chleb i dokładnie mieszamy. Chleb wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 10-15 minut, aż grzanki będą chrupiące. Studzimy. Grzanki możemy dodawać do zup-kremów lub do sałatek.