Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnim moim odkryciem są pączki ziemniaczane z korbaczem. Połączenie pączków ziemniaczanych z ciągnącym się góralskim serem w środku. Po prostu pycha!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15729
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 416
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15729
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 416
Składniki
Na początku ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Gorące przeciskamy przez praskę. Następnie dodajemy do nich 2 łyżki masła i mieszamy aż się rozpuści. Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia (tak żeby dało się je wymieszać ręką). Na koniec dodajemy mleko, jajko, obie mąki i pieprz. Ciasto krótko wyrabiamy, aż będzie jednolite.
Następnie z ciasta odrywamy kawałki, do środka wkładamy kawałek korbacza i formujemy w kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Każdą z nich obtaczamy dokładnie w mące pszennej.
Smażymy w kilku partiach w głębokim tłuszczu na średnim ogniu aż ładnie zbrązowieją. Gotowe układamy na ręczniku papierowym do odcieknięcia nadmiaru tłuszczu. Podajemy od razu. Smacznego ;)