Do góry

Dodatki Przepis na:

Pampuchy ryżowe

Pampuchy ryżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18855

Dodano:

Odsłon: 682

Super kolacja dla naszych pociech.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pampuchy ryżowe

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ryż opłukać, wsypać do wrzącego mleka i ugotować. Następnie wsypać cukier, startą skórkę z cytryny do smaku, żółtka i wymieszać. Z wystudzonej masy formować na dłoni kuleczki, napełniać dżemem, obtaczać w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i podawać z dodatkiem kompotu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń