Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kolacja dla naszych pociech.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2684
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3030
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2684
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3030
Składniki
Wykonanie: Ryż opłukać, wsypać do wrzącego mleka i ugotować. Następnie wsypać cukier, startą skórkę z cytryny do smaku, żółtka i wymieszać. Z wystudzonej masy formować na dłoni kuleczki, napełniać dżemem, obtaczać w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i podawać z dodatkiem kompotu.