Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kolacja dla naszych pociech.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4368
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1287
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4368
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1287
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
Wykonanie: Ryż opłukać, wsypać do wrzącego mleka i ugotować. Następnie wsypać cukier, startą skórkę z cytryny do smaku, żółtka i wymieszać. Z wystudzonej masy formować na dłoni kuleczki, napełniać dżemem, obtaczać w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i podawać z dodatkiem kompotu.