Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2562
Dodano: 12.11.2016
Odsłon: 15988
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kalafiora w całości gotujemy w osolonym wrzątku, pamiętając by nie był zbyt miękki, bo rozpadnie się nam przy panierowaniu. Po ugotowaniu wyciągamy go z wody i studzimy. Następnie dzielimy na mniejsze części.
Do jeden talerz wysypujemy mąkę, na drugi dajemy rozkłócone jajka, a na trzeci bułkę tartą. Panierujemy maczając różyczki kalafiora w mące, jajku, potem obtaczając w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Don-Taurus 16 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
Cóż za odkrywcze danie :) Odpowiedzi: 1 ▼7 Kto głosował? | Odpowiedz

gochna55 16 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
Mmmm - uwielbiam!8 Kto głosował? | Odpowiedz