Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w innym wydaniu – może niezbyt lekkostrawnym, ale za to wyśmienitym. Taką wersję wymyślił mój mąż, który robi go dość często. Jest dodatkiem do mięsa, ziemniaków lub stanowi samodzielną potrawę. Można jeść go np. z sosem tzatziki.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34134
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 346
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 79
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 349
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9130
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34134
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 346
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 79
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 349
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9130
Składniki
Kalafiora w całości gotujemy w osolonym wrzątku, pamiętając by nie był zbyt miękki, bo rozpadnie się nam przy panierowaniu. Po ugotowaniu wyciągamy go z wody i studzimy. Następnie dzielimy na mniejsze części. Do jeden talerz wysypujemy mąkę, na drugi dajemy rozkłócone jajka, a na trzeci bułkę tartą. Panierujemy maczając różyczki kalafiora w mące, jajku, potem obtaczając w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.