Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cud witaminowy - niezwykle zdrowa, krucha i delikatna papryka konserwowa
Nóż, deska do krojenia, garnek
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 428
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13323
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 588
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 428
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13323
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 588
Składniki
Paprykę oczyścić, pokroić na mniejsze części. Przygotować zalewę: 2 litry wody 4 łyżki miodu 4 łyżki cukru 2 łyżki soli Szklanka octu Zagotować Do słoików dać paprykę, wkładać ściśle, parę listków liścia laurowego, parę kulek ziela angielskiego, trochę ziaren gorczycy. Można opcjonalnie na wierzch dać łyżkę oleju. Zalać wszystko przygotowaną miksturą. Pasta rysować około 10 minut. Słoiki odwrócić na pół godziny do góry nogami. Cóż powiedzieć więcej: smacznego