Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa pachnące rozmarynem, w towarzystwie koziego sera. To zestawienie śmiało można potraktować jako samodzielne danie, które szczególnie polecam osobom dbającym o linię. Dla tych, którzy nie liczą kalorii, papryka w sosie pomidorowym może stać się warzywnym dodatkiem do mięs. Polecam!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2406
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8800
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2406
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8800
Składniki
Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazda nasienne, kroimy w paski. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, do momentu w którym cebulka stanie się szklista. Wówczas wlewamy pomidory wraz z zalewą i dodajemy świeży rozmaryn. Całość dusimy 5 minut, przyprawiamy solą i pieprzem. Uduszone warzywa podajemy z kozim serem pokrojonym w plasterki, przybrane gałązką rozmarynu.
Smacznego.