Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z makreli to pyszny domowej roboty paprykarz. Odkąd zaczęłam przyrządzać go sama to nie kupuję już w sklepie. Przygotowuje się go naprawdę bardzo łatwo. Ten robiłam na bazie bulionu drobiowego, ale można go podlać innym bulionem albo nawet wodą, tylko przyprawić trochę intensywniej.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2379
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3546
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4356
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2379
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3546
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4356
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74492
Składniki
Wybrałam ości z makreli i rozdrobiłam mięso.
Na patelni rozgrzałam olej i zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałam startą na tarce o dużych oczkach marchew i pietruszkę. Wymieszałam i smażyłam ok. 2 – 3 minut. Posoliłam odrobinę, dolałam bulion i gotowałam jeszcze ok 10 minut.
Dodałam koncentrat pomidorowy, papryki i dołożyłam przygotowaną wcześniej makrelę oraz ugotowany ryż. Oprószyłam pieprzem i wymieszałam. Smażyłam jeszcze ok. 5 minut.
Odstawiłam do ostygnięcia.