Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z makreli to pyszny domowej roboty paprykarz. Odkąd zaczęłam przyrządzać go sama to nie kupuję już w sklepie. Przygotowuje się go naprawdę bardzo łatwo. Ten robiłam na bazie bulionu drobiowego, ale można go podlać innym bulionem albo nawet wodą, tylko przyprawić trochę intensywniej.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 150
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 190
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 397
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 150
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 190
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 397
Składniki
Wybrałam ości z makreli i rozdrobiłam mięso.
Na patelni rozgrzałam olej i zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałam startą na tarce o dużych oczkach marchew i pietruszkę. Wymieszałam i smażyłam ok. 2 – 3 minut. Posoliłam odrobinę, dolałam bulion i gotowałam jeszcze ok 10 minut.
Dodałam koncentrat pomidorowy, papryki i dołożyłam przygotowaną wcześniej makrelę oraz ugotowany ryż. Oprószyłam pieprzem i wymieszałam. Smażyłam jeszcze ok. 5 minut.
Odstawiłam do ostygnięcia.