Do góry

Dodatki Przepis na:

Paprykarz z makreli

Przepis dnia 2020-04-28
Paprykarz z makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 251 Ocena: 4358

Dodano:

Odsłon: 14111

Paprykarz z makreli to pyszny domowej roboty paprykarz. Odkąd zaczęłam przyrządzać go sama to nie kupuję już w sklepie. Przygotowuje się go naprawdę bardzo łatwo. Ten robiłam na bazie bulionu drobiowego, ale można go podlać innym bulionem albo nawet wodą, tylko przyprawić trochę intensywniej.

Składniki

  • 25 dkg wędzonej makreli
  • 10 dkg białego ryżu
  • 1 większa marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 2/3 szklanki bulionu
  • 2 łyżki gęstego koncentratu pomidorowego
  • Pieprz
  • Sól
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paprykarz z makreli

Przygotowanie

  1. Wybrałam ości z makreli i rozdrobiłam mięso.

  2. Na patelni rozgrzałam olej i zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałam startą na tarce o dużych oczkach marchew i pietruszkę. Wymieszałam i smażyłam ok. 2 – 3 minut. Posoliłam odrobinę, dolałam bulion i gotowałam jeszcze ok 10 minut.

  3. Dodałam koncentrat pomidorowy, papryki i dołożyłam przygotowaną wcześniej makrelę oraz ugotowany ryż. Oprószyłam pieprzem i wymieszałam. Smażyłam jeszcze ok. 5 minut.

  4. Odstawiłam do ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 01 maja Dawno już nie robiłam, wygląda pierwsza klasa, ja tu widzę przepis dnia :-)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 28 kwietnia Pamietam smak paprykarza z dziecinstwa, ale obecnie chyba wlasnie taki domowy moze mu tylko dorównac, albo przewyzszyc. Pieknie wyglada i bez watpienia jest przepyszny.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 27 kwietnia Swietny przepis! jak sie bede ogladac za sklepowym to lepiej bedzie jak wykorzystam Twoja recepture.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 24 kwietnia W sumie jeszcze nie robiłam domowego paprykarzu. Twój wygląda bardzo smacznie :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń