Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z konserwy pewnie każdy kiedyś miał okazję choć spróbować. Pojawił się w czasach PRL i cieszył się dużą popularnością. Ten przepis jest o niebo lepszy od oryginału, bo w paprykarzu z konserwy były głównie skrawki z ryb, a tu mamy pyszną, pełnowartościową makrelę . Domowy paprykarz z wędzoną makrelą - przepis prosty i szybki w wykonaniu, a potrawa smaczna. Doskonała jako smarowidło do ulubionego pieczywa.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14309
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19444
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13128
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14309
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19444
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13128
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
Składniki
Makrele obrać ze skóry oraz usunąć ości.
Ryż ugotować zgodnie z przepisem
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach
Cebulę pokroić drobno, zeszklić na oleju, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażyć razem
Koncentrat pomidorowy rozprowadzić z wodą
Do cebuli z czosnkiem dodać startą marchewkę i pietruszkę. Smażyć ok. 5 min.Dodać rozprowadzony w wodzie koncentrat, ziele angielskie i liść laurowy. Dusić do miękkości ( choć marchewka może być lekko chrupka - jak kto woli )
Do naczynia przełożyć obraną makrelę, dodać ryż oraz podduszone warzywa, wymieszać. Podawać z pieczywem