Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z konserwy pewnie każdy kiedyś miał okazję choć spróbować. Pojawił się w czasach PRL i cieszył się dużą popularnością. Ten przepis jest o niebo lepszy od oryginału, bo w paprykarzu z konserwy były głównie skrawki z ryb, a tu mamy pyszną, pełnowartościową makrelę . Domowy paprykarz z wędzoną makrelą - przepis prosty i szybki w wykonaniu, a potrawa smaczna. Doskonała jako smarowidło do ulubionego pieczywa.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4770
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418664
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4770
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418664
Składniki
Makrele obrać ze skóry oraz usunąć ości.
Ryż ugotować zgodnie z przepisem
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach
Cebulę pokroić drobno, zeszklić na oleju, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażyć razem
Koncentrat pomidorowy rozprowadzić z wodą
Do cebuli z czosnkiem dodać startą marchewkę i pietruszkę. Smażyć ok. 5 min.Dodać rozprowadzony w wodzie koncentrat, ziele angielskie i liść laurowy. Dusić do miękkości ( choć marchewka może być lekko chrupka - jak kto woli )
Do naczynia przełożyć obraną makrelę, dodać ryż oraz podduszone warzywa, wymieszać. Podawać z pieczywem