Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z konserwy pewnie każdy kiedyś miał okazję choć spróbować. Pojawił się w czasach PRL i cieszył się dużą popularnością. Ten przepis jest o niebo lepszy od oryginału, bo w paprykarzu z konserwy były głównie skrawki z ryb, a tu mamy pyszną, pełnowartościową makrelę . Domowy paprykarz z wędzoną makrelą - przepis prosty i szybki w wykonaniu, a potrawa smaczna. Doskonała jako smarowidło do ulubionego pieczywa.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17774
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 424
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 950
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7385
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8809
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17774
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 424
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 950
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7385
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8809
Składniki
Makrele obrać ze skóry oraz usunąć ości.
Ryż ugotować zgodnie z przepisem
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach
Cebulę pokroić drobno, zeszklić na oleju, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażyć razem
Koncentrat pomidorowy rozprowadzić z wodą
Do cebuli z czosnkiem dodać startą marchewkę i pietruszkę. Smażyć ok. 5 min.Dodać rozprowadzony w wodzie koncentrat, ziele angielskie i liść laurowy. Dusić do miękkości ( choć marchewka może być lekko chrupka - jak kto woli )
Do naczynia przełożyć obraną makrelę, dodać ryż oraz podduszone warzywa, wymieszać. Podawać z pieczywem