Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27542
Dodano: 20.07.2014
Odsłon: 2269
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Bób gotujemy w delikatnie posłodzonej wodzie z dodatkiem czosnku. Pod koniec gotowania wodę także solimy.
Koperek siekamy.
Gotowy bób obieramy z łupinek, przekładamy do miseczki i rozgniatamy dokładnie widelcem. Następnie dodajemy jogurt naturalny, oliwę z oliwek, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i wszystko dokładnie mieszamy lub miksujemy za pomocą blendera.
Na koniec dodajemy posiekany koperek i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Pasta świetnie sprawdzi się na zimno jako smarowidło do kanapek, a na ciepło dobrze zastąpi ziemniaczane pure.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

konhambos 22 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Ten kolor po prostu powala. Super pasta.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 21 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Dziękuję ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 20 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
super pomysł, a kolor jak marzenie, boski !3 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 20 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Pomysł rewelacyjny. Pasta smaczna i zdrowa. :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 20 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszne.Ja jeszcze dodaję prażone orzechy włoskie. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

mufinka 20 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Pycha! Bób darzę miłością ogromną, to coś dla mnie. :)))2 Kto głosował? | Odpowiedz