Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta do chleba z awokado i kasztanów:

Pasta do chleba z awokado i kasztanów:

Autor:

Przepisów i artykułów: 393 Ocena: 3352

Dodano:

Odsłon: 282

Nie przepadam za wędlinami, dlatego dość często staram się przygotowywać różne pasty do chleba. Ta z gotowanymi kasztanami jest naprawdę znakomita.

Składniki

  • 4 dojrzałe awokado
  • 5 suszonych pomidorów z oleju
  • 10 ugotowanych i obranych kasztanów jadalnych
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju , którym zalane były suszone pomidory
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy gruszkowej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól i świeżo mielony pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Awokado obrać, usunąć pestkę a mąższ wybrać delikatnie łyżką. Przełożyć do miski.
    Kasztany ugotować, obrać i pokroić na mniejsze cząstki.
    Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Pomidory pokroić w paski.
    Dodać majonez, olej, musztardę i przyprawy do smaku.
    Zmiksować na mus. Przełożyć do szklanego pojemnika. Można przechowywać kilka dni w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 20 stycznia 2019 Jeszcze takiej nie jadłam ale na pewno jest smaczna :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń