Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często bywa tak, że zostaje nam mięso z obiadu i nie bardzo wiadomo co z nim zrobić. Galaretki i farsze do pierogów już się nam znudziły, więc postanowiłam zrobić pyszną pastę do chleba.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17411
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 546
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 85
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 209
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17411
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 546
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 85
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 209
Składniki
Mięso kroję na mniejsze kawałki, cebule w grubą kostkę a pomidory suszone w paski. Pieczarki w całości podsmażam na maśle, doprawiam solą i pieprzem, odparowuję nadmiar płynu i po przestudzeniu dodaję do mięsa. Przekładam do kielicha blendera i miksuję. Przekładam do głębokiej miski, dodaję musztardę i majonez. Czosnek przeciskam przez praskę. Doprawiam solą, pieprzem i wędzoną papryką. Jeśli pasta jest zbyt gęsta ,dolewam 1 lub 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów. Przekładam do szklanych pojemników i przechowuję w lodówce .