Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami i curry.
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3068
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 73
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 276
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4090
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3068
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 73
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 276
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4090
Składniki
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. W czasie prażenia należy go często mieszać. Jest gotowy kiedy ziarna są gorące i utraciły już swój surowy smak i zapach.
Po uprażeniu słonecznik przesypać do płaskiego, szerokiego naczynia i odstawić do przestudzenia.
Wszystkie składniki zblendować. W zależności od upodobań można zblendować je na gładką pastę lub pozostawić ziarna słonecznika rozdrobnione, ale wyraźnie wyczuwalne.
Pastę przechowywać w lodówce w zamkniętym naczyniu.