Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami i curry.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 516
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8679
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3006
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 956
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 516
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8679
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3006
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 956
Składniki
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. W czasie prażenia należy go często mieszać. Jest gotowy kiedy ziarna są gorące i utraciły już swój surowy smak i zapach.
Po uprażeniu słonecznik przesypać do płaskiego, szerokiego naczynia i odstawić do przestudzenia.
Wszystkie składniki zblendować. W zależności od upodobań można zblendować je na gładką pastę lub pozostawić ziarna słonecznika rozdrobnione, ale wyraźnie wyczuwalne.
Pastę przechowywać w lodówce w zamkniętym naczyniu.