Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami i curry.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5763
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 114
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10970
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5763
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 114
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10970
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 53
Składniki
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. W czasie prażenia należy go często mieszać. Jest gotowy kiedy ziarna są gorące i utraciły już swój surowy smak i zapach.
Po uprażeniu słonecznik przesypać do płaskiego, szerokiego naczynia i odstawić do przestudzenia.
Wszystkie składniki zblendować. W zależności od upodobań można zblendować je na gładką pastę lub pozostawić ziarna słonecznika rozdrobnione, ale wyraźnie wyczuwalne.
Pastę przechowywać w lodówce w zamkniętym naczyniu.