Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną pastę kanapkową z makrelą, która nie tylko smakuje rewelacyjnie, ale również nie zrujnuje Waszego portfela! Aby przygotować tę smakołyk, potrzebujecie jedynie kilku łatwo dostępnych składników, a cała przygoda kulinarna zajmie Wam zaledwie kilka minut.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17233
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 124
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4867
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7585
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17233
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 124
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4867
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7585
Składniki
Marchewkę obieramy, cebulę kroimy w ćwiartki. Makrelę zalewamy zimną wodą, dodajemy marchewkę, cebulę, liść laurowy, tymianek, sól i pieprz. Doprowadzamy do wrzenia bez pokrywki, następnie wyłączamy ogień, przykrywamy pokrywką i pozostawiamy na 15 minut do zaparzenia. Następnie wyjmujemy rybę, ostudzamy ją trochę, zdejmujemy skórę i ostrożnie usuwamy ości. Bulion rybny odcedzamy - będzie nam potrzebny do pasty. Rozgniatamy makrelę widelcem, dodajemy musztardę, gęsty jogurt, drobno posiekaną cebulę. Doprawiamy do smaku (kolendrą, papryką, białym pieprzem i innymi przyprawami), dokładnie mieszamy. Gdy pasta okaże się gęsta, rozcieńczamy ją bulionem do konsystencji, która najbardziej nam odpowiada. Gotową pastę wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Gotowe! Możecie podawać pastę kanapkową z makrelą na pieczywie lub tostach. Smacznego!