Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną pastę kanapkową z makrelą, która nie tylko smakuje rewelacyjnie, ale również nie zrujnuje Waszego portfela! Aby przygotować tę smakołyk, potrzebujecie jedynie kilku łatwo dostępnych składników, a cała przygoda kulinarna zajmie Wam zaledwie kilka minut.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3520
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 363
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1742
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3520
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 363
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1742
Składniki
Marchewkę obieramy, cebulę kroimy w ćwiartki. Makrelę zalewamy zimną wodą, dodajemy marchewkę, cebulę, liść laurowy, tymianek, sól i pieprz. Doprowadzamy do wrzenia bez pokrywki, następnie wyłączamy ogień, przykrywamy pokrywką i pozostawiamy na 15 minut do zaparzenia. Następnie wyjmujemy rybę, ostudzamy ją trochę, zdejmujemy skórę i ostrożnie usuwamy ości. Bulion rybny odcedzamy - będzie nam potrzebny do pasty. Rozgniatamy makrelę widelcem, dodajemy musztardę, gęsty jogurt, drobno posiekaną cebulę. Doprawiamy do smaku (kolendrą, papryką, białym pieprzem i innymi przyprawami), dokładnie mieszamy. Gdy pasta okaże się gęsta, rozcieńczamy ją bulionem do konsystencji, która najbardziej nam odpowiada. Gotową pastę wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Gotowe! Możecie podawać pastę kanapkową z makrelą na pieczywie lub tostach. Smacznego!