Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta na chleb z boczku wędzonego.

Pasta na chleb z boczku wędzonego.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1513 Ocena: 20371

Dodano:

Odsłon: 9352

Bardzo smaczna pasta na chleb, szybkie i łatwe przygotowanie.

Składniki

  • boczek wędzony bez skóry, żeber i chrząstek
  • łyżka oliwy z oliwek, lub inna oliwa
  • ulubione zioła do smaku
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy w dużą kostkę i mielimy przez sitko 3-4 mm.

  2. Zmielony boczek polewamy łyżką oliwy z oliwek i wyrabiamy, dobrze wyrobiona pasta lepiej się smaruje na chlebie. Każdy może sobie doprawić do smaku czym chce. Przechowujemy w lodówce w sposób pokazany na zdjęciu, miseczkę z pastą przykrywamy folią i w ten sposób umieszczamy do lodówki żeby zapachu w lodówce nie było.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 14 stycznia 2017 Mariolu, aż ślinię się na samą myśl o takiej paście. Boczek mam, jutro zabieram się do zrobienia.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 13 stycznia 2017 Pamiętam ten smak... mmmmmega pyszne, ostatni raz jadłem chyba 25 lat temu. Czas aby przypomnieć sobie ten smak. Brawo.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń