Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta rybno - jajeczna

Pasta rybno - jajeczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 986 Ocena: 27011

Dodano:

Odsłon: 4711

Propozycja na prostą i szybką w przygotowaniu pastę kanapkową na bazie jajek i wędzonych szprotów.

Składniki

  • 200 g wędzonych szprotów
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka cukru brzozowego
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta rybno - jajeczna

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy.

    Szproty pozbawiamy głów i ogonków.

    Oczyszczone szprotki, ostudzone jajka, czosnek i ocet jabłkowy przekładamy do naczynia i miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę.

    Do powstałej masy dodajemy oregano oraz doprawiamy solą i pieprzem.

    Pasta świetnie komponuje się na kanapkach wraz z pomidorem i szczypiorkiem.

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń