Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta serowa to świetna propozycja na szybką i sycącą przekąskę. Pasta przyda się na śniadanie, piknik, a nawet stół bufetowy. Krakersy, kromki bagietki lub grzanki posmarowane pastą lubią charakterne dodatki, więc serwuj je ze świeżymi lub marynowanymi warzywami czy chrupiącym plasterkiem boczku. Aby urozmaicić smak pasty, dodaj do niej ugotowane na twardo jajko lub rozgniecione widelcem awokado.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113253
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 675
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1186
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 760
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113253
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 675
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1186
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 760
Składniki
Cebulkę obierz i bardzo drobno posiekaj w kostkę. Ser zetrzyj na tarce jarzynowej. Umieść ser i szalotkę w misce. W miseczce rozmieszaj majonez ze śmietaną i dopraw solą i pieprzem. Jeśli preferujesz ostrzejsze przekąski, dodaj ½ łyżeczki musztardy lub chrzanu ze słoiczka. Wlej sos do miski i dokładnie wymieszaj. Smak ubogaci także dodanie drobno posiekanego, ugotowanego jajka.
Po przygotowaniu serwuj pastę od razu lub schładzaj ją przez 20 minut w lodówce. Koniecznie dorzuć posiekaną, świeżą zieleninę.