Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta serowa to świetna propozycja na szybką i sycącą przekąskę. Pasta przyda się na śniadanie, piknik, a nawet stół bufetowy. Krakersy, kromki bagietki lub grzanki posmarowane pastą lubią charakterne dodatki, więc serwuj je ze świeżymi lub marynowanymi warzywami czy chrupiącym plasterkiem boczku. Aby urozmaicić smak pasty, dodaj do niej ugotowane na twardo jajko lub rozgniecione widelcem awokado.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 136
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 721
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 136
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 721
Składniki
Cebulkę obierz i bardzo drobno posiekaj w kostkę. Ser zetrzyj na tarce jarzynowej. Umieść ser i szalotkę w misce. W miseczce rozmieszaj majonez ze śmietaną i dopraw solą i pieprzem. Jeśli preferujesz ostrzejsze przekąski, dodaj ½ łyżeczki musztardy lub chrzanu ze słoiczka. Wlej sos do miski i dokładnie wymieszaj. Smak ubogaci także dodanie drobno posiekanego, ugotowanego jajka.
Po przygotowaniu serwuj pastę od razu lub schładzaj ją przez 20 minut w lodówce. Koniecznie dorzuć posiekaną, świeżą zieleninę.