Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta tuńczykowo - sardelowa

Pasta tuńczykowo - sardelowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 290 Ocena: 2539

Dodano:

Odsłon: 55

Pyszna, lekko pikantna pasta kanapkowa z tuńczyka i sardeli.

Składniki

  • Tuńczyk w oleju - 1 puszka (185g)
  • Sardela w oleju - 3szt
  • Sambal oelek - 1 łyżeczka
  • Sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta tuńczykowo - sardelowa

Przygotowanie

  1. Do pasty najlepiej użyć tuńczyka jednolitego, ewentualnie w kawałkach.

    Blenderem miksujemy na gładką masę tuńczyka (razem z olejem) i sardele. Jeśli masa wydaje wam się za sucha, można dodać jeszcze trochę oleju z sardeli.

    Dodajemy sambal oelek, sól i pieprz do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń