Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z awokado jest bogata w zdrowe tłuszcze, błonnik i wiele składników odżywczych, takich jak witaminy i minerały. Może pomóc w utrzymaniu zdrowego układu sercowo-naczyniowego, regulacji poziomu cukru we krwi i utrzymaniu prawidłowej wagi ciała.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 4870
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 4870
Składniki
1. Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ łyżką do miski. 2. Dodaj do miski czosnek, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz. 3. Zgnieć składniki widelcem lub przetrzyj przez sito, aż uzyskasz gładką pastę. 4. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dodaj łyżkę wody i dokładnie wymieszaj. 5. Podawaj pastę z awokado na kanapkach, jako dip do warzyw lub jako dodatek do sałatek.