Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedna z najszybszych i najprostszych past do chleba. Jest pyszna, zdrowa i błyskawiczna w przygotowaniu.
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6830
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8566
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 179
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1155
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6830
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8566
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 179
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1155
Składniki
Awokado umyć, a następnie ostrym nożem przekroić na pół, wkoło pestki. Przekręcić i rozpołowić. Wydrążyć łyżeczką miąższ, pestkę i skórę wyrzucić. Miąższ włożyć do miseczki, skropić sokiem cytrynowym, dodać majonez i drobno posiekaną cebulkę. Wszystko wyrobić widelcem na gładką masę, rozgniatając awokado. Doprawić do smaku. Awokado musi być dojrzałe, czyli miękkie. Jeśli kupimy twarde (niedojrzałe), trzeba potrzymać je kilka dni w temperaturze pokojowej, wtedy zmięknie.