Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedna z najszybszych i najprostszych past do chleba. Jest pyszna, zdrowa i błyskawiczna w przygotowaniu.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6265
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 463
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6265
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 463
Składniki
Awokado umyć, a następnie ostrym nożem przekroić na pół, wkoło pestki. Przekręcić i rozpołowić. Wydrążyć łyżeczką miąższ, pestkę i skórę wyrzucić. Miąższ włożyć do miseczki, skropić sokiem cytrynowym, dodać majonez i drobno posiekaną cebulkę. Wszystko wyrobić widelcem na gładką masę, rozgniatając awokado. Doprawić do smaku. Awokado musi być dojrzałe, czyli miękkie. Jeśli kupimy twarde (niedojrzałe), trzeba potrzymać je kilka dni w temperaturze pokojowej, wtedy zmięknie.