Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedna z najszybszych i najprostszych past do chleba. Jest pyszna, zdrowa i błyskawiczna w przygotowaniu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97626
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5768
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97626
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5768
Składniki
Awokado umyć, a następnie ostrym nożem przekroić na pół, wkoło pestki. Przekręcić i rozpołowić. Wydrążyć łyżeczką miąższ, pestkę i skórę wyrzucić. Miąższ włożyć do miseczki, skropić sokiem cytrynowym, dodać majonez i drobno posiekaną cebulkę. Wszystko wyrobić widelcem na gładką masę, rozgniatając awokado. Doprawić do smaku. Awokado musi być dojrzałe, czyli miękkie. Jeśli kupimy twarde (niedojrzałe), trzeba potrzymać je kilka dni w temperaturze pokojowej, wtedy zmięknie.