Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedna z najszybszych i najprostszych past do chleba. Jest pyszna, zdrowa i błyskawiczna w przygotowaniu.
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 626
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3675
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 626
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3675
Składniki
Awokado umyć, a następnie ostrym nożem przekroić na pół, wkoło pestki. Przekręcić i rozpołowić. Wydrążyć łyżeczką miąższ, pestkę i skórę wyrzucić. Miąższ włożyć do miseczki, skropić sokiem cytrynowym, dodać majonez i drobno posiekaną cebulkę. Wszystko wyrobić widelcem na gładką masę, rozgniatając awokado. Doprawić do smaku. Awokado musi być dojrzałe, czyli miękkie. Jeśli kupimy twarde (niedojrzałe), trzeba potrzymać je kilka dni w temperaturze pokojowej, wtedy zmięknie.