Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedna z najszybszych i najprostszych past do chleba. Jest pyszna, zdrowa i błyskawiczna w przygotowaniu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118024
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118024
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Awokado umyć, a następnie ostrym nożem przekroić na pół, wkoło pestki. Przekręcić i rozpołowić. Wydrążyć łyżeczką miąższ, pestkę i skórę wyrzucić. Miąższ włożyć do miseczki, skropić sokiem cytrynowym, dodać majonez i drobno posiekaną cebulkę. Wszystko wyrobić widelcem na gładką masę, rozgniatając awokado. Doprawić do smaku. Awokado musi być dojrzałe, czyli miękkie. Jeśli kupimy twarde (niedojrzałe), trzeba potrzymać je kilka dni w temperaturze pokojowej, wtedy zmięknie.