Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z awokado i mango

Pasta z awokado i mango

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 414

Dodano:

Odsłon: 476

Pasta z awokado znakomicie sprawdza się jako dodatek do kanapek. O ile samo awokado mi średnio smakuje, to w połączeniu z różnymi dodatkami jest wspaniałe. Proste, szybkie i smaczne a do tego można kombinować z awokado na różne sposoby. Zapraszam.

Składniki

  • awokado-jedna dojrzała sztuka
  • mango-1/3 sztuki
  • kilka suszonych pomodorów w ziołach
  • 2 łyżki oliwy z pomidorów suszonych
  • sól, pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z awokado i mango

Przygotowanie

  1. Awokado kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Wydrążamy miąższ i przekładamy go do miseczki. Rozgniatamy go widelcem.

  2. Mango obieramy i 1/3 ucieramy na tarce o drobnych oczkach (resztę możemy zjeść ;) ). Przekładamy do awokado.

  3. Pomidory drobno kroimy i dodajemy do awokado i mango. Dodajemy olej z ziołami z pomidorów i wszystko ze sobą dokładnie łączymy. W razie potrzeby dodajemy sól i pieprz do smaku. Podajemy z chlebem lub jako dip do krakerów :)


    Smacznego. Zapraszam na blog www.pyszotki.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń