Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z ciecierzycy, makreli i ogórków kiszonych

Pasta z ciecierzycy, makreli i ogórków kiszonych

Autor:

Przepisów i artykułów: 483 Ocena: 7225

Dodano:

Odsłon: 377

Smaczna i łatwa w wykonaniu pasta. Z podanych proporcji wychodzi jej całkiem sporo. Polecam.

Składniki

  • 1 szkl. suchej ciecierzycy
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 1 wędzona makrela
  • 2 ząbki czosnku
  • 5-6 łyżek oliwy
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra i słodka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z ciecierzycy, makreli i ogórków kiszonych

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w nowej wodzie. Trwa to jakieś 30-40 minut. Następnie wodę odlać, a ciecierzycę zblendować z oliwą, pokrojonym czosnkiem i ogórkami oraz mięsem z makreli. Dodać również przyprawy. Blendować do momentu powstania jednolitej masy. Pastę przełożyć do miseczki i już można smarować pieczywo.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń