Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i łatwa w wykonaniu pasta. Z podanych proporcji wychodzi jej całkiem sporo. Polecam.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17772
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6716
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17772
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6716
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w nowej wodzie. Trwa to jakieś 30-40 minut. Następnie wodę odlać, a ciecierzycę zblendować z oliwą, pokrojonym czosnkiem i ogórkami oraz mięsem z makreli. Dodać również przyprawy. Blendować do momentu powstania jednolitej masy. Pastę przełożyć do miseczki i już można smarować pieczywo.