Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, dietetyczna pasta. Łatwo się rozsmarowuje na pieczywie.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 251
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Rano ugotować. Z 1 szklanki suchej powstanie około 2 szklanek ugotowanej fasoli. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Śliwki namoczyć w ciepłej wodzie.
Do kielicha miksera wlać wodę mineralną. Dodać namoczone śliwki, podsmażoną i wystudzona cebulę, pokrojoną pietruszkę, sos sojowy, czosnek. Wsypać 1/3 fasoli. Miksować. Nie wsypywać całej fasoli od razu, gdyż mikser może się zapchać. Dodać przyprawy i dosypać kolejną partię fasoli. Miksować. Resztę fasoli znów dosypać i dokończyć miksowanie. Pastę przełożyć do miseczki. Można wykorzystać od razu lub dać do lodówki.