Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z pieczonej papryki

Pasta z pieczonej papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 525 Ocena: 7684

Dodano:

Odsłon: 263

Pasta z papryki świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, do zagęszczania zup czy sosów. Jest pyszna. Polecam.

Składniki

  • 2 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki listków bazylii
  • 1 łyżeczka oregano, sól, pieprz, słodka papryka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z pieczonej papryki

Przygotowanie

  1. Papryki umyć. Przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Następnie upiec w piekarniku. Gorące papryki włożyć do woreczka foliowego. Po wystudzeniu łatwo będzie zdjąć skórkę. Papryki wrzucić do blendera. Dodać oliwę i ząbki czosnku. Nie zapomnieć o przyprawach. Całość zblendować. Pasta gotowa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń