Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni nie powinny marnować się żadne składniki. Dlatego, jeśli gotujesz właśnie rosół, pamiętaj, że z mięsa, które ci zostanie, możesz przygotować pyszny pasztet, a z warzyw genialną pastę do chleba. Warzywne smarowidło przygotujesz w mniej niż 10 minut.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 154
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 154
Składniki
Cebulę i czosnek zeszklij na łyżce oliwy.
Warzywa z rosołu, czosnek, cebulę i wszystkie przyprawy umieść w blenderze. Całość zmiksuj na gładką masę. Przełóż do słoika. Przechowuj w lodówce do 5 dni.
Jeśli lubisz pikantny smak, pastę warzywną możesz wzbogacić o kilka kropel sosu Tabasco.