Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzona makrela doskonale nadaje się do przyrządzania różnych smarowideł do pieczywa. Jako dziecko lubiłam skubać makrelę i jeść ją samą bez żadnych dodatków, ale teraz zdecydowanie wolę pyszne smarowidła. Z ulubionym pieczywem są ciekawą, smaczna i zdrową przekąską. Makrela to jedna z najzdrowszych. Jej mięso zawiera bardzo dużo białka oraz bardzo dużą ilość witamin: witaminę A, D, B1, B2, B6, B12, E i PP oraz retinol, kwas foliowy oraz sporo potasu i magnezu. Jest też bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wędzona makrela ma też stosunkowo niedużo kalorii, co oprócz smaku i właściwości zdrowotnych jest kolejną jej zaletą.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Składniki
Makrelę obieramy z mięsa uważając, aby odrzucić wszystkie ości Makrelę ucieramy widelcem
Jajko, ogórka i cebulę drobno kroimy i dodajemy do makreli
Bardzo delikatnie solimy oraz doprawiamy pieprzem. Mieszamy
Dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy
Podajemy z ulubionym pieczywem