Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzona makrela doskonale nadaje się do przyrządzania różnych smarowideł do pieczywa. Jako dziecko lubiłam skubać makrelę i jeść ją samą bez żadnych dodatków, ale teraz zdecydowanie wolę pyszne smarowidła. Z ulubionym pieczywem są ciekawą, smaczna i zdrową przekąską. Makrela to jedna z najzdrowszych. Jej mięso zawiera bardzo dużo białka oraz bardzo dużą ilość witamin: witaminę A, D, B1, B2, B6, B12, E i PP oraz retinol, kwas foliowy oraz sporo potasu i magnezu. Jest też bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wędzona makrela ma też stosunkowo niedużo kalorii, co oprócz smaku i właściwości zdrowotnych jest kolejną jej zaletą.
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 21
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 12
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 70
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 252
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 21
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 12
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 70
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 252
Składniki
Makrelę obieramy z mięsa uważając, aby odrzucić wszystkie ości Makrelę ucieramy widelcem
Jajko, ogórka i cebulę drobno kroimy i dodajemy do makreli
Bardzo delikatnie solimy oraz doprawiamy pieprzem. Mieszamy
Dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy
Podajemy z ulubionym pieczywem