Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa pasta z zielonego groszku z dodatkiem awokado i suszonych pomidorów . Idealna do kanapek lub jako przekąska podana np. na krakersach .
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1137
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 164
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 211
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1137
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 164
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 211
Składniki
Za pomocą widelca rozgnieść odsączony groszek ,ugotowane na twardo jajko i awokado. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebule , ogórka kiszonego i suszone pomidory . Wszystko dokładnie wymieszaj .
Dodaj olej , sok z limonki i pokrojone listki bazylii. Całość dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Pastę podaj z ulubionym pieczywem grzankami lub jako przekąskę na krakersach . Możesz również faszerować nią jajka .