Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z indyka dla osób , którzy są na diecie o niskim indeksie glikemicznym.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93668
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2677
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3506
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2277
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93668
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2677
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3506
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2277
Składniki
Mięso opłukać, ugotować wraz z włoszczyzną, solą, zielem angielskim i liściem laurowym gotować przez godzinę na małym ogniu. Z powstałego bulionu odlać niewielką ilość wody i ugotować wątróbki, gotujemy około 10 minut. Odlewamy jeszcze 150 ml rosołu i gotujemy w nim do miękkości płatki owsiane. Przestudzone składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę, doprawić majerankiem, gałką muszkatołową, sola i pieprzem do smaku. Masę przełożyć do słoiczków i używać do smarowania pieczywa. Przechowywać w lodówce do 7 dni.