Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z indyka dla osób , którzy są na diecie o niskim indeksie glikemicznym.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 728
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113281
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1258
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 794
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 728
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113281
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1258
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 794
Składniki
Mięso opłukać, ugotować wraz z włoszczyzną, solą, zielem angielskim i liściem laurowym gotować przez godzinę na małym ogniu. Z powstałego bulionu odlać niewielką ilość wody i ugotować wątróbki, gotujemy około 10 minut. Odlewamy jeszcze 150 ml rosołu i gotujemy w nim do miękkości płatki owsiane. Przestudzone składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę, doprawić majerankiem, gałką muszkatołową, sola i pieprzem do smaku. Masę przełożyć do słoiczków i używać do smarowania pieczywa. Przechowywać w lodówce do 7 dni.