Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z indyka dla osób , którzy są na diecie o niskim indeksie glikemicznym.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68410
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2030
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68410
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2030
Składniki
Mięso opłukać, ugotować wraz z włoszczyzną, solą, zielem angielskim i liściem laurowym gotować przez godzinę na małym ogniu. Z powstałego bulionu odlać niewielką ilość wody i ugotować wątróbki, gotujemy około 10 minut. Odlewamy jeszcze 150 ml rosołu i gotujemy w nim do miękkości płatki owsiane. Przestudzone składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę, doprawić majerankiem, gałką muszkatołową, sola i pieprzem do smaku. Masę przełożyć do słoiczków i używać do smarowania pieczywa. Przechowywać w lodówce do 7 dni.