Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do barszczu czerwonego, szczególnie dla osób które nie lubią lub nie mają doświadczenia w przygotowaniu ciasta.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2598
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1283
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2598
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1283
Składniki
Grzyby suszone namoczyć na noc, następnie gotować 20 minut, pokroić. Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę obrać ,pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę , dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, dodać ugotowane grzyby, smażyć do odparowania płynu. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, wymieszać z grzybami.
Ciasto podzielić na 12 części, układać porcję farszu.
Uformować pasztecik. Blaszkę do pieczenia, wyłożyć papierem do pieczenia i układać paszteciki. Jajko rozkłócić i posmarować paszteciki a następnie posypać tymiankiem.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić paszteciki i piec 25 - 30 minut do dobrego zrumienienia.