Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do barszczu czerwonego, szczególnie dla osób które nie lubią lub nie mają doświadczenia w przygotowaniu ciasta.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Grzyby suszone namoczyć na noc, następnie gotować 20 minut, pokroić. Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę obrać ,pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę , dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, dodać ugotowane grzyby, smażyć do odparowania płynu. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, wymieszać z grzybami.
Ciasto podzielić na 12 części, układać porcję farszu.
Uformować pasztecik. Blaszkę do pieczenia, wyłożyć papierem do pieczenia i układać paszteciki. Jajko rozkłócić i posmarować paszteciki a następnie posypać tymiankiem.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić paszteciki i piec 25 - 30 minut do dobrego zrumienienia.