Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do barszczu czerwonego, szczególnie dla osób które nie lubią lub nie mają doświadczenia w przygotowaniu ciasta.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 823
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 345
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 991
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 339
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 823
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 345
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 991
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 339
Składniki
Grzyby suszone namoczyć na noc, następnie gotować 20 minut, pokroić. Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę obrać ,pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę , dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, dodać ugotowane grzyby, smażyć do odparowania płynu. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, wymieszać z grzybami.
Ciasto podzielić na 12 części, układać porcję farszu.
Uformować pasztecik. Blaszkę do pieczenia, wyłożyć papierem do pieczenia i układać paszteciki. Jajko rozkłócić i posmarować paszteciki a następnie posypać tymiankiem.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić paszteciki i piec 25 - 30 minut do dobrego zrumienienia.