Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do barszczu czerwonego, szczególnie dla osób które nie lubią lub nie mają doświadczenia w przygotowaniu ciasta.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 292
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2220
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2460
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 602
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 292
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2220
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2460
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 602
Składniki
Grzyby suszone namoczyć na noc, następnie gotować 20 minut, pokroić. Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę obrać ,pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę , dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, dodać ugotowane grzyby, smażyć do odparowania płynu. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, wymieszać z grzybami.
Ciasto podzielić na 12 części, układać porcję farszu.
Uformować pasztecik. Blaszkę do pieczenia, wyłożyć papierem do pieczenia i układać paszteciki. Jajko rozkłócić i posmarować paszteciki a następnie posypać tymiankiem.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić paszteciki i piec 25 - 30 minut do dobrego zrumienienia.