Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasztet

Pasztet

Autor:

Przepisów i artykułów: 508 Ocena: 6427

Dodano:

Odsłon: 4681

PROSTY W WYKONANIU I SMACZNY

Składniki

  • 1 kg łopatki 1/2 kg podgardla 3 średnie cebule 3 marchewki 1 pietruszka kilka ząbków czosnku ok. 3o dkg wątróbki drobiowej 4 jaj
  • 4 jaja sól, pieprz 2 bułki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięsa ugotować z warzywami i przyprawami.
    Wątróbkę podgotować w osobnym naczyniu.
    bułki namoczyć w wodzie po gotowaniu mięs z warzywami.

  2. Wszystko razem zmielić(najlepiej 2 lub 3 razy, dodać jaja.
    Ja mieliłam wszystko , jeśli ktoś nie lubi warzyw w pasztecie może je pominąć.

  3. Wymieszać i dać do formy wyścielonej papierem do pieczenia.
    Wierzch posypać bułką tartą , zapobiega to przypaleniu.

    Piekłam w 160* 45 min. Po tym czasie najlepiej jeszcze zostawić w piekarniku na 15 minut.

    SMACZNEGO I POLECAM ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna116 17 kwietnia 2016 Nie ma to jak domowy pasztet :-) Twój wygląda pysznie :-) Zapisałam przepis i wypróbuję upiec wg Twojej receptury :-). Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń