Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasztet z mięsa z rosołu pieczony

Pasztet z mięsa z rosołu pieczony

Autor:

Przepisów i artykułów: 1058 Ocena: 7311

Dodano:

Odsłon: 3839

Gotujecie rosół i zostaje wam mięso ? Nie wiecie co z nim zrobić ? Podam wam prosty sposób na pasztet z tegoż właśnie mięsa który świetnie sprawdzi się na kanapki do śniadania czy kolacji

Składniki

  • 500 g mięsa z rosołu razem z warzywami,
  • 0,5 łyżki papryki czerwonej słodkiej,
  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,
  • 0,5 łyżki przyprawy do kaczki i gęsi,
  • 4 chochle rosołu (chochla średnica 8 cm),
  • 1 jajko
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasztet z mięsa z rosołu pieczony

Przygotowanie

  1. Przygotować mięso czyli odjąć je od kości, wybierając z rosołu wybrać też duże części warzyw. Oczyszczone z kości mięso przemielić przez maszynkę o drobnym sitku, następnie wbić całe jajko, wsypać przyprawy oraz wlać rosół z kawałkami warzyw. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy

  2. Jak już masa jest przygotowana przełożyć ją do naczynia w którym można piec ( ja miałam specjalne do opiekania ) o średnicy 18 centymetrów i wysokości 5,5 centymetra. Wstawić do piekarnika nastawić go na 200 stopni i piec 80 minut w tym 10 minut w zależności od piekarnia na rozgrzanie, piec do ładnego zarumienienia się pasztetu. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia

  3. Ostudzony pasztet świetnie nadaje się na kanapki do kolacji lub śniadania, dodatkowo na pasztet można położyć pomidor, ogórek, sałatę czy kto co lubi. I takim sposobem mięso z rosołu się nie zmarnuje a dobrze się go wykorzystuje

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń