Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i zdrowy dodatek do kanapek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11737
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1276
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12367
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3193
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11737
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1276
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12367
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3193
Składniki
Wykonanie: Soczewice zalać 2 szklankami wody i ugotować do miękkości z dodatkiem soli. W między czasie zetrzeć warzywa razem z cebulą i czosnkiem. Wszystko przysmażyć na tłuszczu do miękkości. (w razie potrzeby podlać odrobiną wody) Soczewice wymieszać z przysmażonymi warzywami, przyprawić do smaku, wbić jajko, gdy masa będzie za rzadka dodać bułki tartej. Formę posmarować tłuszczem, posypać bułka tartą , wyłożyć masę na pasztet, posypać ziarnami dyni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 35-40 minut.