Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i zdrowy dodatek do kanapek.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 622
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458066
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1559
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2328
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 622
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458066
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1559
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2328
Składniki
Wykonanie: Soczewice zalać 2 szklankami wody i ugotować do miękkości z dodatkiem soli. W między czasie zetrzeć warzywa razem z cebulą i czosnkiem. Wszystko przysmażyć na tłuszczu do miękkości. (w razie potrzeby podlać odrobiną wody) Soczewice wymieszać z przysmażonymi warzywami, przyprawić do smaku, wbić jajko, gdy masa będzie za rzadka dodać bułki tartej. Formę posmarować tłuszczem, posypać bułka tartą , wyłożyć masę na pasztet, posypać ziarnami dyni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 35-40 minut.