Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i zdrowy dodatek do kanapek.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5703
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5703
Składniki
Wykonanie: Soczewice zalać 2 szklankami wody i ugotować do miękkości z dodatkiem soli. W między czasie zetrzeć warzywa razem z cebulą i czosnkiem. Wszystko przysmażyć na tłuszczu do miękkości. (w razie potrzeby podlać odrobiną wody) Soczewice wymieszać z przysmażonymi warzywami, przyprawić do smaku, wbić jajko, gdy masa będzie za rzadka dodać bułki tartej. Formę posmarować tłuszczem, posypać bułka tartą , wyłożyć masę na pasztet, posypać ziarnami dyni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 35-40 minut.