Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy lubi naleśniki. Można je podać na słodko, na słono, jako deser, czy też główne danie... Podstawą tego dania jest odpowiednia konsystencja ciasta. Zwykłą mąkę pszenna zastąpiłam mąką pełnoziarnistą, prosty zabieg, a sprawia, że naleśniki są bardzo puszyste.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2868
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3398
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2868
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3398
Składniki
W misce roztrzepać jajka z mlekiem.
Następnie dodać przesianą mąkę i wymieszać.
Dodać olej , szczyptę soli i dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanej patelni (najlepiej specjalnej do naleśników), raz z jednej raz z drugiej strony.
Podawać z tym co dusza zapragnie :) Smacznego !!!