Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy lubi naleśniki. Można je podać na słodko, na słono, jako deser, czy też główne danie... Podstawą tego dania jest odpowiednia konsystencja ciasta. Zwykłą mąkę pszenna zastąpiłam mąką pełnoziarnistą, prosty zabieg, a sprawia, że naleśniki są bardzo puszyste.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
W misce roztrzepać jajka z mlekiem.
Następnie dodać przesianą mąkę i wymieszać.
Dodać olej , szczyptę soli i dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanej patelni (najlepiej specjalnej do naleśników), raz z jednej raz z drugiej strony.
Podawać z tym co dusza zapragnie :) Smacznego !!!