Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy lubi naleśniki. Można je podać na słodko, na słono, jako deser, czy też główne danie... Podstawą tego dania jest odpowiednia konsystencja ciasta. Zwykłą mąkę pszenna zastąpiłam mąką pełnoziarnistą, prosty zabieg, a sprawia, że naleśniki są bardzo puszyste.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67179
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1779
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67179
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1779
Składniki
W misce roztrzepać jajka z mlekiem.
Następnie dodać przesianą mąkę i wymieszać.
Dodać olej , szczyptę soli i dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanej patelni (najlepiej specjalnej do naleśników), raz z jednej raz z drugiej strony.
Podawać z tym co dusza zapragnie :) Smacznego !!!