Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy lubi naleśniki. Można je podać na słodko, na słono, jako deser, czy też główne danie... Podstawą tego dania jest odpowiednia konsystencja ciasta. Zwykłą mąkę pszenna zastąpiłam mąką pełnoziarnistą, prosty zabieg, a sprawia, że naleśniki są bardzo puszyste.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112773
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 85
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 207
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 349
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 619
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112773
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 85
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 207
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 349
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 619
Składniki
W misce roztrzepać jajka z mlekiem.
Następnie dodać przesianą mąkę i wymieszać.
Dodać olej , szczyptę soli i dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanej patelni (najlepiej specjalnej do naleśników), raz z jednej raz z drugiej strony.
Podawać z tym co dusza zapragnie :) Smacznego !!!