Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy lubi naleśniki. Można je podać na słodko, na słono, jako deser, czy też główne danie... Podstawą tego dania jest odpowiednia konsystencja ciasta. Zwykłą mąkę pszenna zastąpiłam mąką pełnoziarnistą, prosty zabieg, a sprawia, że naleśniki są bardzo puszyste.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 24
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2167
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3344
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 24
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2167
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3344
Składniki
W misce roztrzepać jajka z mlekiem.
Następnie dodać przesianą mąkę i wymieszać.
Dodać olej , szczyptę soli i dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanej patelni (najlepiej specjalnej do naleśników), raz z jednej raz z drugiej strony.
Podawać z tym co dusza zapragnie :) Smacznego !!!