Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo aromatyczne i smakowite pesto ze świeżej mięty, które jest zdrowe, lekkostrawne oraz niezwykle orzeźwiające. Pesto idealnie komponuje się z makaronem ugotowanym al dente, ale będzie również świetnym dodatkiem do ryb i kanapek. Warto dodawać je także do dań ciężkostrawnych ;)
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18331
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6796
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18331
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6796
Składniki
Orzechy włoskie prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy w moździerzu na mniejsze kawałki. Umyte listki mięty oddzielamy od łodyg, przekładamy do naczynia i dodajemy pozostałe składniki: rozbite delikatnie orzeszki, czosnek, Parmezan i zalewamy wszystko oliwą z oliwek. Składniki miksujemy przez chwilę do momentu odpowiedniego ich rozdrobnienia oraz połączenia. Na koniec całość doprawiamy solą, szczyptą cukru brzozowego i świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)