Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo aromatyczne i smakowite pesto ze świeżej mięty, które jest zdrowe, lekkostrawne oraz niezwykle orzeźwiające. Pesto idealnie komponuje się z makaronem ugotowanym al dente, ale będzie również świetnym dodatkiem do ryb i kanapek. Warto dodawać je także do dań ciężkostrawnych ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414807
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414807
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Składniki
Orzechy włoskie prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy w moździerzu na mniejsze kawałki. Umyte listki mięty oddzielamy od łodyg, przekładamy do naczynia i dodajemy pozostałe składniki: rozbite delikatnie orzeszki, czosnek, Parmezan i zalewamy wszystko oliwą z oliwek. Składniki miksujemy przez chwilę do momentu odpowiedniego ich rozdrobnienia oraz połączenia. Na koniec całość doprawiamy solą, szczyptą cukru brzozowego i świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)