Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27452
Dodano: 06.06.2014
Odsłon: 4929
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Natkę pietruszki drobno siekamy.
Orzechy nerkowca prażymy na delikatnie złoty kolor.
Do naczynia dodajemy posiekaną natkę pietruszki, uprażone nerkowce, 2 łyżki startego sera, pół łyżeczki cukru pudru, 2 ząbki czosnku i oliwę z oliwek. Wszystkie składniki miksujemy do momentu uzyskana gęstej konsystencji. Na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pierzem.
Pietruszkowe pesto przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Posłuży nam jako doskonały zamiennik masła i innych smarowideł do pieczywa.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

BEATA1978 08 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszności :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Biorę do realizacji, miłego dzionka :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

pysznie-zdrowo-kolorowo 06 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Świetny przepis, poproszę odrobinkę na kanapeczkę:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

PaB24 06 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Składniki mamy - próbujemy2 Kto głosował? | Odpowiedz

ggosienka68 06 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Superowy przepis :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz