Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na tańszą, ale równie zdrową i smaczną alternatywę klasycznego pesto, tym razem w wersji do smarowania pieczywa.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 733
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 733
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Natkę pietruszki drobno siekamy. Orzechy nerkowca prażymy na delikatnie złoty kolor. Do naczynia dodajemy posiekaną natkę pietruszki, uprażone nerkowce, 2 łyżki startego sera, pół łyżeczki cukru pudru, 2 ząbki czosnku i oliwę z oliwek. Wszystkie składniki miksujemy do momentu uzyskana gęstej konsystencji. Na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pierzem.
Pietruszkowe pesto przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Posłuży nam jako doskonały zamiennik masła i innych smarowideł do pieczywa. Życzę smacznego! :)