Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na tańszą, ale równie zdrową i smaczną alternatywę klasycznego pesto, tym razem w wersji do smarowania pieczywa.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10105
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1856
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3948
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10105
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1856
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3948
Składniki
Natkę pietruszki drobno siekamy. Orzechy nerkowca prażymy na delikatnie złoty kolor. Do naczynia dodajemy posiekaną natkę pietruszki, uprażone nerkowce, 2 łyżki startego sera, pół łyżeczki cukru pudru, 2 ząbki czosnku i oliwę z oliwek. Wszystkie składniki miksujemy do momentu uzyskana gęstej konsystencji. Na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pierzem.
Pietruszkowe pesto przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Posłuży nam jako doskonały zamiennik masła i innych smarowideł do pieczywa. Życzę smacznego! :)