Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na tańszą, ale równie zdrową i smaczną alternatywę klasycznego pesto, tym razem w wersji do smarowania pieczywa.
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 19
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 303
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6486
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 19
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 303
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6486
Składniki
Natkę pietruszki drobno siekamy. Orzechy nerkowca prażymy na delikatnie złoty kolor. Do naczynia dodajemy posiekaną natkę pietruszki, uprażone nerkowce, 2 łyżki startego sera, pół łyżeczki cukru pudru, 2 ząbki czosnku i oliwę z oliwek. Wszystkie składniki miksujemy do momentu uzyskana gęstej konsystencji. Na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pierzem.
Pietruszkowe pesto przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Posłuży nam jako doskonały zamiennik masła i innych smarowideł do pieczywa. Życzę smacznego! :)